Ваше благополучие зависит от ваших собственных решений.

Джон Дэвисон Рокфеллер

Меню сайта
Финансы
Доставка из Китая
Пенсионное страхование
Политика
Новости
Реклама
Облако Тегов
Архив
Реклама
Вести экономика

Mbrojtja kundër hajdutëve: pajtueshmëria me rregullat e thjeshta!

  1. Ne analizojmë dobësitë
  2. Rreziqet në shtëpi
  3. Ekspertët tanë
  4. Kalaja e vetme
  5. Si e keni mbrojtur shtëpinë tuaj?
  6. Por kjo është e pamundur
  7. Këshilla profesionale
  8. Mjete të dobishme

A e njihni shtëpinë tuaj? Dhe dobësitë e tij?

Sigurohuni - sulmuesit e dinë. Një bastard profesionist do të ketë nevojë vetëm për disa minuta për të hyrë në shtëpinë tuaj dhe të vjedh ty në të fundit . Dhe në vjeshtë dhe dimër, kur banorët e verës për një kohë të gjatë lënë shtëpitë e tyre të vendit, numri më i madh i vjedhjeve ndodhin . Si t'i rezistoni grabitësve? Këshilla të thjeshta të dhëna në këtë artikull janë të përshtatshme për shtëpi dhe apartamente private në rritje të larta urbane.

Ne analizojmë dobësitë

Edhe nëse tuajat në shtëpi duket mjaft modeste, nuk është një arsye për të besuar se askush nuk do të përpiqet për të. Ka statistika që shumë grabitës zakonisht mbështeten në fat. Ata mund të ngjiten tek ju në kërkim të vetëm një ose dy artikujve të shtrenjtë (para, bizhuteri, kompjuter ose TV), dhe atje, nëse janë me fat, ata do të rrëmbejnë pjesën tjetër.

Ekspertëve u kërkohet të kujtojnë se është pothuajse e pamundur të ndalet një kriminel me përvojë, i cili synon ndonjë kosto për të hyrë në shtëpinë tuaj . Megjithatë, për fat të mirë, ka shumë njerëz të papërvojë në mesin e burghers, dhe për këtë arsye, masat e sigurisë të marra mund të pengojnë seriozisht hyrjen e tyre në shtëpi. Po, dhe një profesionist, ka shumë të ngjarë, do të duhet të kallaj. Dhe në një kompleks të gjitha masat e sigurisë, mjaft ndoshta, do të ndihmojnë për të ruajtur pronën tuaj. Mos harroni se shpenzimet monetare dhe përpjekjet që ju shpenzoni në të janë me vlerë paqen e mendjes tuaj dhe sigurinë e të mirës që keni fituar .

Pra, në figurën më poshtë mund të shihni pikat më të dobëta të strukturës private. Ato diskutohen në detaje nga pikat me masat e propozuara të mbrojtjes.

Rreziqet në shtëpi

Kujdesuni për të besuar flokët . Krimineli menjëherë do të llogarisë bllokimin e keq dhe me siguri do të dëshirojë ta godasë atë.

2. Errësira në hyrje

Vjedhësit nuk duan të "shkëlqejnë" shumë, kështu që ata nuk kanë gjasa të rriten në një dritë të mirë dyert .

3. Dyert e pasme dhe anësore

Shpesh ata janë të instaluar flokët e keqe apo edhe dreq zakonshme. Kriminelët vetëm këtë dhe është e nevojshme.

4. Derën e lëmuar

Një pushim i tillë, si rregull, një goditje e mirë.

5. Dritaret e dyshemesë

Sigurohuni që të gjithë janë të mbyllur - kjo është një nga mënyrat më të zakonshme për grabitësit për të hyrë në një shtëpi.

6. Dritaret e dyshemesë

Gjithashtu i prekshëm nëse është lehtësisht i arritshëm dhe i lehtë për t'u hapur.

7. Derdhja e dyerve në papafingo

Shumë hajdutë moderne mbajnë një formë të shkëlqyer atletike dhe përdorin pajisje të veçanta, kështu që kulmet e larta dhe të pjerrëta nuk i frikësojnë ato.

8. Dritare ose dritare e tavanit

Sot, ka shumë pajisje të ndryshme për kulmet, dhe dritaret e dritareve janë shumë të njohura. Nëse instaloni këto, kujdesuni për mbrojtjen e tyre - vjedhësit mund t'i përdorin ato, veçanërisht nëse mund të merrni dritaret nga çatia e ardhshme.

9. Mbushja me qymyr druri / shuarja e plehrave

Shpesh, ndërhyrës përdorin fëmijët në mashtrimet e tyre. Dhe ata lehtë zvarriten në vrimat e vogla në çadra.

10. Porta e hapur dhe sportel.

Bëni hajdutë detyrën më të vështirë. Edhe nëse ata arritën të hyjnë në shtëpi, le të vuajnë, ta lënë atë me sendet tuaja. Mbyllni të gjitha (!) Dyer, porta, porta !

11. Garazhe dhe derdhje

Prej këtu, krisurët shpesh marrin mjetet e pronarëve për të hapur shtëpitë e tyre.

Për një hajdut sportiv, është si shkallët .

13. Xhami

nëse lustrim të dyfishtë stuko të vjetër ose të dobët, qelqi mund të hiqet shpejt dhe në heshtje.

14. Alarmi ose kamera survejimi

Ata mund të trembin edhe një profesionist.

Ekspertët tanë

Prandaj mos ngurroni të kontaktoni:

- rrethin tuaj - ta ftojë atë të vizitojë dhe në vend të diskutojë me të masa të mundshme për të rritur sigurinë e shtëpisë;

- te inspektori i zjarrit - marrja e masave kundër grabitësve, është e dobishme të dini se cili prej tyre nuk bie në kundërshtim me zjarrin siguri ;

- siguruesit - nuk është e keqe të mbështetet në një sasi të caktuar të parave në rast të humbjes së pjesshme ose të plotë të pronës për shkak të zjarrit ose plaçkitjes.

Kalaja e vetme

Mos harroni: edhe masat mëthjeshta të sigurisë mund të reduktojnë ndjeshëm gjasat për grabitje . Shumica e hajdutëve ende preferojnë të veprojnë në mënyrë të arsyeshme. Dhe, edhe duke u mbështetur në fat, siç u përmend më lart, ata do të vazhdojnë ta shikojnë atë për një kohë para se të hyjnë në territorin e huaj. Nuk ka asnjë arsye për të shkuar aty ku pronarët nuk e humbin vigjilencën e tyre dhe mbyllin të gjitha dyert dritaret madje edhe gjatë një mungese të shkurtër ose duke shikuar TV. Bëni një zakon që të mos hapni derën për vizitorët e panjohur, edhe nëse është një çelësabërës (gasman, riparues pajisje shtëpiake dhe kështu me radhë.), të cilën e quajtët ditë të tjera. Kërkojnë dokumente identiteti - punëtorët e vërtetë të shërbimeve publike dhe shërbimeve sociale janë gjithmonë të gatshëm për verifikim të tillë dhe mbajnë dokumentet gati. Dhe ju, gjatë studimit të tyre, ende mbani zinxhirin e derës të mbuluar - nuk do të dëmtojë.

Këshilla nuk është e re, por funksionon: nëse largoheni për një kohë të gjatë, anuloni shpërndarjen e periodikëve të abonimit, kërkoni që fqinjët tuaj të marrin faturat nga kutia . Ose kontaktoni shërbimin e duhur me një kërkesë për t'i marrë ato personalisht. Vlerat janë lënë më mirë në kutinë e bankës.

Ka mënyra për të etiketuar një pronë me një adresë të plotë postare ose një imazh të madhësisë mikro madhësia e një pinhead. Është aplikuar për pothuajse çdo objekt me një furçë, ngjitës ose bojës. Gjithashtu për bizhuteritë, e fotografive dhe vlera të tjera që janë të vështira për t'u shënuar, ju mund të bëni fotografi dhe fotografi - e gjithë kjo depozitohet në bankë. Në shitje janë të vogla, por shumë të qëndrueshme safes për gjërat me vlerë, para dhe dokumente.

Nga rruga, biçikleta më e lirë e blere në një dyqan kompjuteri dhe të instaluar në hyrje mund të bëjë një punë të mirë - se krimineli ndoshta nuk është i vetëdijshëm për faktin se nuk është i lidhur me sistemin e sigurisë, por nuk dëshiron të kontrollojë.

Si e keni mbrojtur shtëpinë tuaj?

Kontrollimi i listës:

1. Hyrja kryesore

Nëse derën tuaj të hyrjes është i vetmi vend i prekshëm në shtëpi / apartament, mund të instaloni një bllokim me katër kanale që njëkohësisht të bllokojë të katër skajet e derës. Gjëja kryesore është se masat e sigurisë nuk bëhen kurth për ju gjatë një emergjence - një tërmet ose zjarri .

2. Errësira në hyrje

Ndriçimi në natyrë duhet gjithmonë të punojë. Në këtë rast, është e dëshirueshme të kujdeset pajisje ndriçimi ishte e vështirë për të marrë, thyer ose pushuar. Nëse jetoni në një apartament, sigurohuni që gjithmonë ka dritë në ulje.

3. Dyert e pasme dhe anësore

Nëse ka disa hyrje / dalje në një shtëpi private, ata duhet të ndriçohen, si dhe derën e përparme. Rregullat për kyçjet dhe bulonat janë të njëjta.

4. Derën e lëmuar

Si rregull, dyert e tilla janë mjaft të dobëta për t'i trokitur me një goditje. Në këtë rast, flaps fund në anën e pragut dhe lintel ndihmë. rrëshqitje është e lehtë për të hequr dyert nga udhëzuesit dhe për të hequr - parandaluar këtë situatë. Ka shumë të ngjarë që hajdutët të përfitojnë prej tyre - veçanërisht nëse dritaret e pasme dhe të pasme dalin në një kopsht me hije ose në një rrugë të shkretë. Flokët dhe shulat (si dhe shutters, veçanërisht nëse ata janë të mbyllura nga brenda) mund të jetë një pengesë e mirë për crackers.

6. Dritaret e dyshemesë

Të gjitha dritaret, edhe nëse ju duhet të merrni me ta Shkalle ose litarë, është gjithashtu më mirë të pajiset me flokët, flokët ose kapakët.

7. Derën e hyrjes në tavan

Dhe këtu kemi nevojë për një pengesë të fortë. Ka shumë shtëpi me një ose disa mure të përbashkëta, si dhe dhoma të përbashkëta papafingo (bodrume, lavanderi, etj). Ka raste kur vjedhësit hynë në shtëpi përmes ambienteve të përbashkëta teknike.

8. Papafingo ose dritarja e papafingo

Dritaret e kulmit janë plasaritur vetëm nëse janë lehtësisht të arritshme. Megjithatë, bulonat e tyre gjithashtu nuk ndërhyjnë.

9. Çeliku i ngarkimit me qymyr

Ndoshta është më mirë ta braktisni krejtësisht. Ose vendosini dyer dhe bulona të forta brenda dhomës.

Ata duhet të mbyllen. Gjithmonë. Dhe kështu që hajdutët nuk i mbajnë sendet tuaja në majë të dyerve dhe portave, instaloni mbi ta grid .

11. Garazhe dhe derdhje

Ata gjithashtu duhet të mbahen të mbyllura, edhe nëse të gjitha pasuritë e ruajtura në to janë të vjetra të ndryshkur. akset dhe rrobat e shkrirë. Për mbylljen e ndërtesave ndihmëse, të dy farkëtat dhe padlocks me një dorezë të vogël ose të fshehur janë të përshtatshme. Në të njëjtën kohë zgjidhni lidhëse të fshehura që janë të vështira për t'u thyer, nëse është e mundur, me lidhje të filetuara. Shkallët gjithashtu duhet të jenë të mbyllura në një derdhje ose të lidhur me zinxhirë me flokë.

12. Drenazhon

Ekziston një bojë speciale pa tharje kundër grabitësve - rekomandohet shumë. Mjeti mbetet i rrëshqitshëm, dhe falë tij, vazhdo tub bëhet gati e pamundur.

13. Xhami

Për sigurinë tuaj, zgjidhni qelqin e laminuar ose xhamin e polikarbonatit. Një tjetër mënyrë për të mbrojtur - shutters metalike moderne, të cilat mund të kontrollohen nga brenda. Dhe mos harroni të monitoroni gjendjen e stukës së dritares - nëse del jashtë, është e lehtë ta hiqni atë me thikë, të tërhiqni fasteners dhe të hiqni plotësisht xhamin.

14. Alarm i sigurisë

Mjet shumë i dobishëm, ia vlen të blesh. Sidoqoftë, nuk është e nevojshme të mbështetet plotësisht në të. Siç është përmendur tashmë, mbrojtja efektive përbëhet nga një sërë masash sigurie.

Por kjo është e pamundur

Për më tepër, nëse si rezultat i "masave të sigurisë", krimineli është i prishur ose vdes, agjencitë e zbatimit të ligjit do të kuptojnë ju në mënyrë njerëzore, ndoshta ata do, por do të dënohen në masën më të plotë. Kodi Penal konsideron veprime të tilla (madje edhe për të mbrojtur pronën e tyre) si vrasje apo dëmtime të rënda për jetën dhe shëndetin .

Këshilla profesionale

Krerët e agjencive private të sigurisë dhe të oficerëve të policisë japin rekomandime përgjithësisht të ngjashme dhe plotësuese. Por të gjithë pajtohen: sa më e bashkuar kolektivi dacha, aq më pak vjedhje .

Për të mbrojtur vilën e tij verore në dimër janë mjete të ndryshme. Ju mund të punësoni një kompani private të sigurisë. Mund të kushtojë 700-2000 dollarë në muaj, por në mënyrë efektive - siguria private është e mirë vetëm kur ekziston një lidhje e besueshme dhe qasje e shpejtë në skenën e incidentit .

Punonjësit e organizatave të sigurisë gjithashtu ofrojnë për të monitoruar situatën e krimit në zonën e tyre: të shqyrtojë statistikat e vjedhjeve kohët e fundit (cilat shtëpi, të grabitur nga banorët vendas ose duke vizituar "interpretuesit e ftuar"), cila është shkalla e zbulimit. Nga rruga, pjesa më e madhe e këtyre informatave mund të (dhe duhet!) Të ofrohen nga zyrtarët e policisë nga zyra e qarkut.

Ndërkohë, praktika tregon se banorët lokalë ose fqinjët nga alkoolistët, droguesit e drogës dhe qytetarët e tjerë të pafavorizuar më shpesh bëhen vjedhës .

Nëse nuk ka para për shërbimet e një kompanie private të sigurimit, mund të punësosh bashkërisht një person që do të "mbërthejë" vendin në dimër - mungesa e gjurmëve në dëborë të freskët gjithashtu i jep dritën jeshile kriminelëve.

Mjete të dobishme

Në dyqane dhe në Internet ju mund të gjeni pajisje të ndryshme për të mbrojtur shtëpinë tuaj. Për shembull, "kurthe kimike" .

Pajisja "Champagne Spray" shkaktohet kur hapet dollap me kyç ose frigorifer.

Një qilim i padëmshëm, hedhur në dysheme në hyrje, do të shënojë hakerin me një skuadër të veçantë. Gjurmët e nuhatjes do të jenë të padukshme për njeriun, por qeni do ta nuhatë atë në çdo mot.

Por këtu, paralajmërojnë ekspertët, është më mirë të mos merret larg. Është më mirë të përdoret e gjithë kjo në një kompleks me mjete të tjera të mbrojtjes. Së pari, siç është përmendur tashmë, crooks e zemërimit mund të digjen shtëpinë. Së dyti, të gjitha këto mjete janë me të vërtetë efektive kur ka një roje, rojtar ose polic afër.

Ekzistojnë mjete autonome të mbrojtjes (fenerë, rënkime, dritë dhe elektronikë alarm ) ka kuptim të vendoset vetëm aty ku ka një furnizim të qëndrueshëm të energjisë dhe energjia elektrike nuk është e fikur për më shumë se 5 ditë dhe lagja është vazhdimisht e shikuar nga një pensionist i fuqishëm me pushkë. Ka sisteme komunikimi me një post roje të disa shtëpive ose fshatit të tërë. Ata kushtojnë rreth 100 $ plus pagesat mujore të mirëmbajtjes (deri në $ 30). Ka alarmë GSM që transmetojnë informacionin SMS për gjendjen e shtëpisë direkt në telefonin celular të pronarit ose kujdestarit . Duke përdorur pajisjen, automatikisht mund të ndizni dritën në vend. Të gjitha ndërtesat rezidenciale dhe ndihmëse në vend mund të lidhen me sistemin dhe të kontrollohen nga kudo në botë (monitorojnë sistemet e dritës, temperaturës, ngrohjes dhe furnizimit me ujë). Ekzistojnë mjete autonome të mbrojtjes (fenerë, rënkime, dritë dhe elektronikë   alarm   ) ka kuptim të vendoset vetëm aty ku ka një furnizim të qëndrueshëm të energjisë dhe energjia elektrike nuk është e fikur për më shumë se 5 ditë dhe lagja është vazhdimisht e shikuar nga një pensionist i fuqishëm me pushkë Nëse fondet lejojnë, do të ishte mirë të shtoni sigurimin e pronës në të gjitha mbrojtjet e listuara. Edhe pse do të kushtojë shumë. Për shembull, për cottages me vlerë rreth 100,000 dollarë, do të kushtojë rreth një e gjysmë mijë dollarë. Edhe pse, nëse keni një sistem alarmi, dhe ka siguri në fshat, kompania e sigurimeve mund të ofrojë një zbritje.

Për të siguruar sigurinë e shtëpisë tuaj nga mysafirët e paftuar, mund të blini mjetet e nevojshme të mbrojtjes duke përdorur katalogun e portalit :

Përveç përdorimit të sistemeve të sigurisë :

Vendosja e materialit në burime të tjera të internetit, vetëm duke iu referuar www.1stroitelny.kz


Dhe dobësitë e tij?
Si t'i rezistoni grabitësve?
Si e keni mbrojtur shtëpinë tuaj?
Профиль
Реклама
Деловой календарь
Реклама
   
p329249_energy © 2016