Ваше благополучие зависит от ваших собственных решений.

Джон Дэвисон Рокфеллер

Меню сайта
Финансы
Доставка из Китая
Пенсионное страхование
Политика
Новости
Реклама
Облако Тегов
Архив
Реклама
Вести экономика

Në dy fronte: A ia vlen të kombinohen krijimin e biznesit me punën në një kompani tjetër?

  1. E drejta = e vështirë Rick Belluso, bashkë-themelues i kompanisë për zhvillim të aplikacioneve për...
  2. Nuk është e lehtë të kombinosh
  3. Kursimet do të ndihmojnë të presin fitime

E drejta = e vështirë

Rick Belluso, bashkë-themelues i kompanisë për zhvillim të aplikacioneve për muzikantët Ninebuzz Software, është e sigurtë se vendimi i duhur është gjithmonë më i vështiri. Ai rekomandon fillimin e një nisjeje paralelisht me punën kryesore në mënyrë që të jetë në gjendje të testojë hipotezat fillestare pa rrezik të panevojshëm. Përveç kësaj, sipërmarrësi është i bindur se kufizimet dhe vështirësitë kontribuojnë në shfaqjen e ideve të vërteta të përparimit - duke punuar në të njëjtën kohë në dy fronte është një provë serioze dhe ai që mund ta kalojë ka shanse të mira për sukses.

Belluzo thotë se shumë njerëz nuk janë të gatshëm të marrin rreziqe dhe të punojnë shumë, kështu që ata shpikin justifikime për mosveprimin e tyre (mungesa e resurseve, ngarkesa e punës etj.), Bëjnë pakuptimta si shpikjen e logove të projektit dhe ëndrrën për të hequr dorë nga skllavëria e zyrës një ditë.

Të gjitha që ju duhet për të krijuar një biznes pune, ju keni dhe kështu - tani është më e lehtë se kurrë më parë. Nëse hidhni të gjitha burimet e justifikimeve, bëhet e qartë se fillimi i një nisjeje nuk merr shumë kohë dhe para dhe ju mund të krijoni një produkt pa pajisje të shtrenjta. Përkundrazi, puna në një kornizë të ngurtë është gjithnjë më efikase.

Bashkëthemeluesi i Ninebuzz Software beson se një sipërmarrës i cili mund të motivojë veten vetëm duke kërcënuar të humbasë të gjitha kursimet e tij pasi të jetë pushuar nga puna, nuk ka gjasa të menaxhojë kompaninë e tij në mënyrë efektive, nëse bëhet i suksesshëm në të ardhmen, atëherë situata nuk do të jetë aq dramatike. Belluso beson se të gjithë mund të lënë punën e tij - nuk ka nevojë për përpjekje për këtë. Është shumë më e vështirë të zhvillohet një produkt në orët e lira pas punës kryesore për të provuar se ideja e projektit ka të drejtën e jetës, por kjo qasje është e saktë.

Nevoja për të djegur ura

Përdoruesi i Quores Hasheesh Shah ndau përvojën e tij për krijimin e një projekti paralelisht me punën në kompani. Sipas sipërmarrësit, ai gradualisht arriti të kuptonte se ai nuk mund të kishte sukses pa vënë rehatinë e jetës së tij të përditshme në punë.

Duke pasur një punë ju jep një ndjenjë sigurie, ju e dini se keni një pasme, nuk ka frikë nga humbja. Në kushte të tilla është e vështirë për të detyruar veten të marrë rreziqe të mëdha, por vetëm në këtë mënyrë mund të arrihet suksesi në shkallë të gjerë.

Si një ilustrim i mendimeve të tij, Shah udhëheq skenën nga filmi Batman "The Dark Knight" - një superhero që ka rënë në robëri po përpiqet të dalë nga burgu përgjatë një muri absolut. Ai përdor sigurimin, por ai nuk mund të përballojë detyrën. Më pas, ai refuzon sigurimin, dhe ky rrezik lejon që ai të maksimizojë burimet e tij fizike dhe të bëjë kërcimin e nevojshëm:

Sipas Shah, sipërmarrësi duhet të kuptojë se ai nuk ka ku të tërhiqet dhe ai nuk mund të përballojë të dështojë. Puna është sigurimi që nuk ju lejon të rrezikoni me të vërtetë, që do të thotë që ju duhet të jepni dorë (pasi të bëni hulumtime të tregut dhe të përgatiteni për një hap kaq të guximshëm).

Nuk është e lehtë të kombinosh

Një përdorues tjetër nga Quora, Edmund Ti, thotë se në disa raste, kombinimi është i pamundur sepse kërkon shumë energji.

Si shembull, ai flet për përpjekjet e tij për krijimin e një biznesi:

Mbaroj punën në zyrë, shkoj në shtëpi, luaj me fëmijët. Shpesh pasi i kam vënë në shtrat, ndihem kaq i lodhur saqë nuk mund ta detyroj gjithmonë veten të punoj në një nisje.

Për t'u marrë me këtë problem, Ti zbatohet teknikë "Ndjekja mujore e kalendarit", e cila përdor teknikat psikologjike për të kaluar vëmendjen e një personi nga lodhja e tyre në zgjidhjen e detyrave të nevojshme.

Kursimet do të ndihmojnë të presin fitime

Krijuesi i shërbimit analitik CloudHelix Avi Friedman vuri në dukje se kur kombinon punën dhe biznesin, në disa raste mund të lindë një konflikt interesi - në këtë rast, duhet të zgjedhësh dhe të përqendrosh në punë ose në biznesin tënd. Sipas Friedman, në rast se puna kryesore lë kohë për të punuar në një nisje, dhe themeluesi i saj nuk mund të përballojë humbjen e të ardhurave për arsye të ndryshme, nuk ka asgjë të keqe me kombinimin.

Nëse puna është e papajtueshme me punën në projekt, sipërmarrësi këshillon që së pari të kurseni para për gjashtë deri në nëntë muaj jetë dhe pastaj të tërhiqeni dhe të merreni ekskluzivisht me fillimin.

Профиль
Реклама
Деловой календарь
Реклама
   
p329249_energy © 2016