Ваше благополучие зависит от ваших собственных решений.

Джон Дэвисон Рокфеллер

Меню сайта
Финансы
Доставка из Китая
Пенсионное страхование
Политика
Новости
Реклама
Облако Тегов
Архив
Реклама
Вести экономика

Si të hapni një llogari bankare jashtë vendit: përfitimet e një shtetësi të dytë → Immigrant Invest

 1. "Llogari moldave" për banorët e CIS
 2. Si t'i anashkaloni kufizimet?
 3. Si të merrni një pasaportë të dytë?
 4. Shtetësia e Qipros
 5. Sa duhet të investoni?
 6. Shtetësia e Maltës
 7. Sa duhet të investoni?
 8. Përfitimet tuaja

Po bëhet gjithnjë e më e vështirë për rusët të hapin llogari bankare jashtë vendit. Barriera e ardhshme për banorët e vendeve të CIS është rritur pas një skandali të ri financiar që përfshin paratë ruse "të zeza". Shumë qytetarë të pasur të Rusisë, Ukrainës, Kazakistanit, bankat evropiane refuzojnë të pranojnë para në llogari. Ju mund të merrni rreth kësaj pengese! Në artikullin tonë ne do të tregojmë se si ta bëjmë atë absolutisht ligjërisht.

"Llogari moldave" për banorët e CIS

Një skandal ndërkombëtar shpërtheu pasi identifikoi skemën e tërheqjes së parave "të zeza" nga Rusia. Qendra për Studimin e Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (OCCRP) thirrje Shuma prej 21 miliardë dollarësh. Tregtarët e papastër përdorur bankat moldave dhe letoneze për të transferuar para në Evropë. Skandali tashmë ka përfshirë 732 banka në 96 vende, ndër të cilat bankat me reputacion në Gjermani, Britani e Madhe dhe Zvicër. Ata kërcënohen me gjoba të rënda, ndërsa rusët e zakonshëm injorohen kur përpiqen të hapin llogari të reja.

Natyrisht, pas një hetimi global, asnjë bankë e vetë-respektuese evropiane nuk do të ballafaqohet me paratë që vijnë nga CIS. Çfarëdo "të pastër" ata janë. Më parë, hapja e një llogarie kërkonte një komplet të dokumenteve që vërtetonin ligjshmërinë e të ardhurave tuaja, identitetin e përfituesit. Dhe pasi krerët e bankave "fluturojnë kokat" këtu, ka shumë të ngjarë, ata thjesht do të refuzojnë për qytetarët e vendeve të CIS për të hapur një llogari. Edhe në qoftë se ju jepni paketën më të plotë të dokumenteve në kohën më të shkurtër të mundshme.

Natyrisht, këto kufizime nuk do të zgjasin përgjithmonë, por në vitin ose dy vitet e ardhshme, bankat evropiane do të fillojnë të kontrollojnë me kujdes çdo depozitues nga Rusia, Ukraina, Bjellorusia dhe Kazakistani.

Si t'i anashkaloni kufizimet?

Si t'i anashkaloni kufizimet

Nëse keni një pasaportë ruse, ukrainase ose kazake në xhepin tuaj, atëherë asgjë! Ju do të duhet të kërkoni ndihmë ligjore nga kompanitë profesionale që do të negociojnë me bankën në emrin tuaj. Megjithatë, procesi mund të vonohet ose të përfundojë me asgjë. Ekziston një mënyrë shumë më e thjeshtë dhe plotësisht zyrtare për të anashkaluar kufizimet pa marrë parasysh skandalin aktual.

Për ta bërë këtë, do t'ju duhet një pasaportë tjetër - mundësisht një vend evropian. Ju mund të përdorni shtetësinë tuaj të dytë për të hapur një llogari në ndonjë bankë në BE. Asnjë kufizim, kontroll shtesë, vonesa e kohës - vetëm një procedurë standarde. Duke pasur vetëm një pasaportë të dytë në duart tuaja, mund të hyni në çdo bankë, të plotësoni formularë të veçantë dhe të hapni një llogari rrjedhëse ose depozite.

Si të merrni një pasaportë të dytë?

Në kushte normale, marrja e shtetësisë në BE zgjat shumë vjet. Megjithatë, tani në Evropë në dy vende ka programe zyrtare shtetërore që ju lejojnë të lëshoni një pasaportë të dytë në vetëm disa muaj. Në këmbim, ju pranoni të investoni një sasi të caktuar në ekonominë e vendit.

Shtetësia e Qipros

Shtetësia e Qipros

Nëse keni nevojë për të shpejt të marrë një shtetësi të dytë në Evropë, mënyra ideale është përdorimi i shtetit Programi i Qipros . Afati zyrtar për lëshimin e pasaportës së Qipros për një investim është 90 ditë. Në praktikë, gjërat mund të shkojnë edhe më shpejt. Një pjesëmarrës tjetër përveç vetë kërkuesit mund të jetë: bashkëshorti i tij, fëmijët nën 28 ​​vjeç dhe prindërit. Qeveria qipriote ofron disa opsione për të investuar - zgjidhni çfarëdo që është më interesante për ju.

Sa duhet të investoni?

 • 2 milion euro në blerjen e pronës banesore në Qipro. Kjo është mënyra më e lehtë dhe më e kuptueshme. Ju mund të përdorni pronën, dhe pas 5 vjetësh për të shitur objektin
 • 2 milion euro në blerjen e pasurive të patundshme komerciale në Qipro + 500 mijë në blerjen e banesave
 • 500 mijë euro në blerjen e obligacioneve qeveritare + 2 milion në blerjen e banesave. Zotërimi i letrave me vlerë gjithashtu ka nevojë të paktën 5 vjet

Përparësia e këtij programi është se investimi mbetet me ju. Pas 5 vjetësh fitoni të drejtën për të shitur sendin dhe kthimin e shumës, ndoshta edhe me fitim. Pas të gjitha, prona në Qipro po bëhet gradualisht më e shtrenjtë.

Shtetësia e Maltës

Shtetësia e Maltës

Programi Programi individual i investitorëve në Maltë ju jep mundësinë për të lëshuar një pasaportë Malta për 12-14 muaj. Gjithë familja e aplikantit mund të marrë pjesë në të, duke përfshirë fëmijët nën moshën 26 vjeç dhe prindërit (të dyja duhet të varen financiarisht nga aplikuesi, dmth. Të mos marrin të ardhura).

Sa duhet të investoni?

 • 650 mijë euro (25 mijë për një bashkëshort dhe fëmijë nën moshën 18 vjeç dhe + 50 mijë për fëmijët dhe prindërit e rritur) përbëjnë kontributin tuaj në Fondin e Zhvillimit të Maltës. Është e parevokueshme, dmth. ju nuk do të jeni në gjendje ta ktheni këtë shumë me kalimin e kohës
 • 150 mijë euro - kostoja e blerjes së obligacioneve qeveritare. Pas 5 vjetësh, ju mund t'i shisni ato me një fitim të vogël (deri në 3%)
 • 16 mijë euro - është shuma minimale vjetore e pronës me qira në Maltë. Si opsion, ju mund të blini një shtëpi si një pronë, por vlera e saj duhet të jetë së paku 350 mijë
 • 7.5 mijë euro (+5 mijë për një bashkëshort, fëmijë nga 18 vjeç dhe prindër, +3 mijë për fëmijët nga 13 deri në 18 vjeç) - kostoja e kontrolleve të sigurisë Digjidimi i duhur, i cili kryhet për të gjithë pjesëmarrësit e programit
 • 50 mijë euro (+10 mijë për bashkëshort dhe +5 mijë për fëmijët e çdo moshe dhe prindër) - këto janë shpenzimet administrative për dokumentet

Tani çdo person i pasur mund ta llogarisë vlerën e investimeve pikërisht për rastin e tij.

Përfitimet tuaja

Përfitimet tuaja

Me një pasaportë të Qipros apo Maltës, ju mund të hapni një llogari me ndonjë bankë ndërkombëtare në çdo vend të botës pa vështirësi. Përveç kësaj, marrja e shtetësisë së dytë ju jep përfitime të tjera të rëndësishme:

 • Vizita pa viza në më shumë se 150 vende, përfshirë Britaninë e Madhe
 • Akomodimi në çdo vend të BE
 • Puna, bërja e biznesit në BE
 • Aftësia për të optimizuar taksat tuaja në Qipro ose në Maltë
 • Studioni fëmijët tuaj në universitetet kryesore në Evropë me zbritje për qytetarët e BE-së
 • Aeroporti rezervë i besueshëm "

Në Maltë dhe Qipro nuk ka kërkesa për qëndrim të detyrueshëm të shtetasve në shtet, kështu që ju mund të zgjidhni me siguri një vend ose të qëndroni në shtëpi.

Duke lëshuar një Maltë, pasaportë Qipro, ju siguroni familjen tuaj një cilësi më të mirë të jetës dhe sigurisë. Dhe specialistët tanë do të sigurojnë që procedura për marrjen e shtetësisë të bëhet sa më e lehtë, e shpejtë dhe pa probleme për ju.

Si të merrni një pasaportë të dytë?
Si t'i anashkaloni kufizimet?
Si të merrni një pasaportë të dytë?
Sa duhet të investoni?
Sa duhet të investoni?
Профиль
Реклама
Деловой календарь
Реклама
   
p329249_energy © 2016